Shadow

Tabletli eğitimde ilk uygulama başlıyor

Eğitimde tablet bilgisayar kullanılmasına yönelik ilk uygulama Ankara’daki Yüce Okulları’nda ‘Öğrence Bulutu’ adıyla bu eğitim yılında başlıyor. Microsoft, Turkcell ve Acer’ın desteğiyle hayata geçen proje Türk eğitim sistemi için model olma özelliği taşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tablet bilgisayara geçme kararının ardından bu yöndeki çalışmalar hızlandı.  Tablet bilgisayarlı eğitime yönelik ilk uygulama Ankara’daki Yüce Okulları’nda ‘Öğrence Bulutu’ adıyla bu eğitim yılında başlıyor. Proje kapsamında öğrenciler tarafından TabY olarak adlandırılan Acer Iconia W501P model tablet bilgisayarlar dağıtılacak. İstenildiğinde klavye ile de kullanılabilen Windows 7’li tablet bilgisayarlar, Turkcell 3G internet altyapısıyla da iletişim kuruyor. Hayata geçen uygulama Türk eğitim sistemi için model olma özelliği taşıyor.

TABLETE GEÇİŞ SEVİNDİRİCİ

Microsoft, Turkcell ve Acer’ın işbirliğiyla hayata geçen Öğrence Bulutu projesinin mimarı Yüce Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Kalınyazgan, Fatih Projesi’nin başlatılmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın vizyonu olan böyle bir projeyi uygulayacak olmasından mutluluk duyuyoruz. Öğrence Bulutu projesindeki çıkış noktamız, öğrencilerin öğrenme alışkanlıklarındaki farklılıklar oldu. Bu farklılıkların gözetilerek bireysel ihtiyaçlara cevap vermesi gerekliliği, bizi böylesine güçlü ve yenilikçi bir platforma taşıdı.” dedi

FATİH PROJESİ İÇİN MODEL

Projenin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Bu projenin Milli Eğitim Bakanlığı’mızın tüm okulların 620.000 dersliğine dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve internet altyapısı sağlamaya yönelik başlattığı ‘Fatih Projesi’ için de güzel bir model olacağına inanıyoruz. Tablet bilgisayarlar ile öğrenciler, kendi ekran ve içeriklerini diğer öğrenciler ile rahatlıkla paylaşabilirken, her türlü Office belgesi ve e-kitapları üzerinde de hiçbir sorun yaşamadan çalışabilecekler.” şeklinde konuştu.

EĞİTİM DİJİTALLEŞECEK

Tablet bilgisayarlar için 3G iletişim altyapısını sağlayan Turkcell’in Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ise “Okul çantalarının yerini tablet bilgisayarlar alıyor. Biz bu projede yer almaktan çok mutluyuz. Öğrence Bulutu projesi Turkcell’in Akıllı Okul hayaliyle birebir örtüşüyor. Bu tür projelerle birlikte, öğrenme süreçlerinin dijitalleşmesi ve böylece öğretmen ve öğrencinin aktif bir şekilde eğitim-öğretime katılması sağlanıyor. Bu projeyi, Türkiye’de eğitimin yaşadığı önemli değişimin en önemli ve somut adımlardan biri olarak görüyoruz.” dedi.

6 ÜLKEDE EĞİTİM FAALİYETİ

Projede Acer’ın Iconia adlı tablet bilgisayarının kullanılacak olmasına değinen Acer Türkiye Ülke Müdürü Sinan Kender, ürünün klavyeli olması nedeniyle içerik üretmede de büyük kolaylık sağladığını söyledi. Kender, daha önce Acer ve Avrupa Okul Ağı’nın Türkiye’nin de içinde bulunduğu 6 ülkede ortak yürüttüğü ‘her öğrenciye bir mini dizüstü bilgisayar’ projesi ile Milli Eğitim Bakanlıklarının belirlediği okul ve sınıflardaki 8000 öğrenciye mini dizüstü bilgisayar sağladıklarını hatırlatarak, projede yer almaktan heyecan duyduklarını ifade etti.