Shadow

Cisco Cius, iş dünyasının tableti olmaya aday

Tablet bilgisayarlar, Apple’ın iPad’iyle gündemimize girmişti. Aradan fazla zaman geçmeden, rakipler de peş peşe ürünler çıkararak bu rekabette var olduklarını gösterdiler.

Bugüne kadar piyasaya çıkan tabletlerin hepsi (BlackBerry’yi bir miktar hariç tutarsak) bireysel kullanıma hitap ediyordu. Bugün söz edeceğim Cisco’nun Cius adlı tabletiyse tamamen iş dünyasının tableti olmak için üretildi.

Veri ağları konusunda uzman bir şirket olan Cisco’nun, Android tabanlı Cius ürünüyle kurumlar, optimize edilmiş bir tableti kurumsal güvenlik seviyesinde ve adeta ağlarının doğal bir uzantısı gibi kullanabiliyor.

Çalışanlara mobilite, merkezden yönetilebilirlik, masaüstü sanallaştırması ve geniş kapsamlı işbirliği uygulamalarını kullanma olanağı sağlayan Cius, Cisco’nun oluşturduğu AppHQ uygulama ekosistemi ile de destekleniyor.

Cisco’nun 13 ülkeden 2 bin 600 çalışan ve BT profesyoneli üzerinde yaptığı ‘Connected World Report – 2010’ araştırmasına göre çalışanların yüzde 60’ı verimli olmak için ofise ihtiyaç duymuyor.

Cisco Cius ile Cisco WebEx ve Cisco TelePresence toplantı uygulamaları, Cisco Quad sosyal yazılım ile Cisco Jabber mesajlaşmanın da dahil olduğu geniş kapsamlı Cisco Collaboration uygulamalarına entegre erişim sunuluyor.

Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali, “Kurumların tabletlere yönelmesi ve bireyler tarafından satın alınan tabletlerin kısmen iş amaçlı olarak da kullanılması, kurumsal BT uygulamalarının yakın gelecekte masaüstü bilgisayarların ötesine geçeceğinin önemli bir kanıtı. Cisco Cius ile kurumlara bu dönüşümde yardımcı olacak önemli bir platform sunuyoruz” diyor.