Shadow

Cepte faturalı ve faturasızdan sonra hibrit tarife dönemi

Cep telefonu kullanıcılarına faturalı ve faturasız tarifenin dışında üçüncü bir seçenek sunan Hesabını Bilen Tarife, Vodafone’un 180 AR-GE mühendisinin çalışması sonucu geliştirildi. Hibrit olarak ifade edilen bu tarife seçeneğiyle, cep telefonu kullanıcıları fatura şoku yaşamaktan kurtuluyor.

Vodafone Türkiye, cep telefonu kullanıcılarının ödeyecekleri ücreti kontrol altında tutmaları ve ay sonunda fatura şoku yaşamamaları için, faturalı ve faturasız tarife seçeneklerine ilave olarak ‘hibrit’ olarak ifade edilen üçüncü tarife seçeneğini Hesabını Bilen Tarife adıyla kullanıma sundu. Vodafone Türkiye Bireysel Müşterilerden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, müşterilerden gelen önerilerin değerlendirilmesi sonucu, en büyük ihtiyacın bütçeyi kontrol altında tutmak olarak çıktığını ifade ederek, “Faturasız hat kullananlar TL yüklemenin zorluğundan bahsediliyor. Faturalı hatlarda ise beklentilerin üzerinde faturayla karşılaşma yani fatura şokundan şikâyet ediliyor. Sektörümüzde bu ihtiyaçlara cevap vermeye yönelik çalışmalar yapıldı. Oksijen Ar-Ge ve Vodafone Teknoloji mühendislerinin çalışması sonucu, faturalı ve faturasız hatların dışında üçüncü bir tarife türü olan Vodafone Hesabını Bilen Tarife’yi geliştirdik. SMS ile bilgilendirme, kota aşımı, paket aşımında bilgilendirme gibi seçenekler sunduk.” dedi.

FATURALI HATLAR ARTMALI

GSM sisteminin 1994 yılında faturalı hatlarla hizmet vermeye başladığını belirten Öğüt, “1999 yılı mart ayında Türkiye’de ilk önödemeli hatları çıktı ve bu hatlar sektörün önünü açtı. Önödemeli hatlar, herkesin mobil iletişimden yararlanmasının önünü açtı. 2007’de faturalı hat oranı yüzde 19 iken, daha sonra yükselişe geçti. Bunda Vodafone olarak bizim de katkımız var. AB’de ortalama faturalı hat oranı yüzde 49, faturasız hat oranı ise yüzde 51. Türkiye’de faturasız hat oranı yüzde 66 faturalı hat oranı ise yüzde 34. Türkiye’nin AB ortalamasını yakalaması için faturalı hat oranının artması gerekiyor.” şeklinde konuştu. Öğüt, sözlerine şöyle devam etti: “1999’dan bu yana müşteri odaklı bir şekilde Türkiye’nin en çok tercih edilen operatörü olmak için çalışıyoruz. Bu amaçla da inovatif çözümler geliştiriyoruz. Yakın zamanda Cep Avantaj Red, Kırmızı Pasaport, Cebine Göre, İş Ortağım Havuz Tarifesi, Memnun Kalmazsanız Paranız İade ve Akıllı Kapsama Teknolojisi adlı tarifelerimizi sunduk.”

180 AR-GE MÜHENDİSİ ÇALIŞTI

Vodafone Türkiye Temel Ürün ve Servisler Pazarlama Direktörü Beril Afşar Melemetçi ise, “Vodafone’un fatura şokuna karşı geliştirdiği Hesabını Bilen Tarife ile müşterilerin bu tür sorunlarını gideriyor. Hesabını Bilen Tarife, faturalının zahmetsizliğini, faturasız hatların kontrol avantajıyla birleştirdik. 180 mühendisini 10 ay boyunca bu sistem için çalıştı. Hesabını Bilen Tarife, müşterilere faturalı hatlarda gerçek zamanlı ücretlendirme, paket tutarının aşılmaması, SMS’le limit artırabilme ve faturalı hatlarda TL yükleyebilme imkanı veriyor. Paketleri biten kullanıcılar SMS’le bilgilendiriliyor. Yeni ek paket almak isteyip istemedikleri soruluyor.” dedi.

15 ve 25 TL’LİK İKİ TARİFE

Hesabını Bilen Tarife iki ayrı seçenekten oluşuyor. 15 ve 25 TL’lik tarifeleri seçen cep telefonu kullanıcıları, konuşma süreleri bittiğinde 5 TL’lik ek paketler satın alabiliyor. Paketlerde konuşma süresi dakikası 10 Kuruş’tan ücretlendiriliyor. 15 TL’lik pakette 200 dakika konuşma, 20 SMS ve 20 MB internet bulunuyor. 25 TL’lik pakette ise 500 dakika konuşma, 50 SMS, 50 MB internet bulunuyor.

SMS’LE LİMİT ARTIRILABİLİYOR

Kullanımlarına devam etmek isteyen müşterilerin tek yapmaları gereken, 7999’a EKLE yazıp ücretsiz SMS göndermek. Vodafone aboneleri, bu şekilde hatlarına tanımlanacak 5 TL’lik Ek Paket ile ses, SMS ve internet iletişim ihtiyaçlarını esnek şekilde karşılamaya devam ediyorlar ve bu paketi istedikleri kadar alabiliyorlar. Müşterilerine faturalı bir tarifede ilk kez anlık paket sorgulama avantajı sunan Hesabını Bilen Tarifeler’de, *7999#’yi ücretsiz arayan aboneler, paketlerinde kaç dakika, kısa mesaj ve internet kullanımı kaldığını gecikmesiz, gerçek zamanlı olarak öğrenebiliyorlar.