2. İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı, yaklaşık 2.500 profesyonelin katılımıyla 17-19 Kasım 2011’de Kültürpark’ta gerçekleşecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği ve İZFAŞ işbirliğinde organize edilen 2. İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı’nda, sektördeki çalışmalara katkı koyacak bilimsel bildiriler sunulacak ve paneller düzenlenecek. Kurultay esnasında birkaç uzman ekibin rapor hazırlaması ve çözüm önerilerini sunmasının faydalı olduğu alanlarda çalıştaylar yapılacak.
Akademik bildiriler; bilişim ve hukuk olmak üzere iki ayrı grup olarak ele alınacak. Bildiri salonunda tebliğlerini sunmak isteyen akademik çalışma sahiplerine tebliğ sunma imkânı sağlanacak.
Kurultaya katılımı beklenen Türkiye Adalet Akademisi’nde eğitimleri devam eden ve bu dönem kura çekecek olan hâkim ve savcı adaylarına, bilişim suçları ile doğrudan uğraşan kolluk güçlerine, avukatlara ve teknik uzmanlara yönelik seminerlere yer verilecek.
Panellerde; “Temel Hak ve Özgürlüklerin Sınırlandırılması Bağlamında Sosyal Medya Ve Yasaklar”, “Yeni Anayasanın Hazırlanmasında Demokrasinin Ve Şeffaflaşmanın Aracı Olarak Bilişim”, “Yeni Türk Ticaret Kanunu: Şirketlere Bilişim İle İlgili Getirdiği Yükümlülükler”, “Elektronik Ticaret”, “Yanlış Bilgi Güvenliği Uygulamaları”, “Türkiye Bilişim İle Kalkınırken Bilişim Ve Telekomünikasyon Sektöründe Yüksek Vergiler Ve Çifte Vergilendirme”, “Sosyal Ağlar Ve Diğer Açık Ortamlarda Kullanılan Verilerin Sosyal Mühendislik Açısından Kullanılması”, ile “Kişilik Hakları Ve İnternet” konu başlıkları ele alınacak.
Çalıştaylarda “Kamu Alımlarında Yaşananlar Ve Çözüm Önerileri”, “Bilişim İle Kalkınmak İçin Nasıl Bir Üst Yapı Gerekir?”, “Kayıtlı Elektronik Posta”, “Alan Adlarında Uyuşmazlık Çözüm Mekanizması- Yeni GTLD’lerin Kullanıma Açılması” konularına yer verilecek.
Seminerler ise; “Yeni Türk Borçlar Kanununun Bilişim İle İlgili Yönleri”, “Bulut Bilişim”, “E-imza, Kayıtlı Elektronik Posta, “E-tebligat: Uygulamadaki Sorunlar Ve Fırsatlar”, “Ağ Tarafsızlığı: İnternet Erişiminde Haksız Rekabet”, “Bilişim Suçlarında Yeni Yöntemler”, “Yazılım Lisansları”, “Bilişim Suçlarında Olay Yeri İncelemesi ve Sayısal Delil Elde Etme Metodolojisi”, “Kurum Ve Şirketlerin Bilgi Güvenliği Uygulamaları” konularında düzenlenecek.
Ayrıca İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1A Nolu Holde düzenlenecek sergi alanında konusunda uzman firmaların kendilerini tanıtma ve yeni iş fırsatları yakalama şansı olacak.
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen kurultayda, 35 firmanın stantlı katılımı, 1100 kurultay ve 350 Adalet Akademisi öğrencisi yer almıştı. Kurultay kapsamında; 7 panel, 8 çalıştay, 11 seminer ve 30?dan fazla akademik bildiri sunumu gerçekleştirilmiş, yurt içi ve dışından alanında uzman toplam 81 konuşmacı katılmıştı.
3 gün boyunca düzenlenecek, yaklaşık 2.500 profesyonel katılımcının izleyeceği öngörülen kurultay süresince, bilişim hukuku alanında bugüne kadar çalışma yapan 150’nin üzerinde yerli – yabancı akademisyen, hukukçu ve teknik uzman panelist ile çalıştay katılımcısı yer alacak.
Hedef kitlesini hâkimler, savcılar, avukatlar, noterler, hukuk ve bilişim alanında çalışan, eğitim veren, araştırma yapan akademisyenler ile bilişim güvenliği uzmanları, adli bilişim uzmanları, güvenlik alanında yazılım üreten bilgisayar mühendisleri ve sistem analistlerin oluşturduğu İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı, yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak gerçekleştirilecek.