Dünyaca ünlü ekonomist ve yazar Arianna Huffington bu yıl yapılacak Digital Age Konferansı’nın baş konuşmacısı olarak Türkiye’ye geliyor. İş dünyasının ve dijital dünyanın en etkili ve en yaratıcı isimleri arasında yer alan Huffington 13 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek olan konferansta yeni medya düzeninin toplumsal hayatı ve iş yaşamını nasıl etkilediği konusundaki görüşlerini paylaşacak.
Dünyanın en çok izlenen haber sitesi www.huffingtonpost.com’un kurucusu ve günümüz iletişim devriminin kilit figürlerinden Huffington Post Medya Grubu Başkan ve Genel Yayın Yönetmeni Arianna Huffington, konferansta ‘gönülsüz şeffaflık’ çağının internet, sosyal medya, ‘blog’lar ve forumlarla nasıl şekillendiğini, Wikileaks’in gün yüzüne çıkan gerçeklerinin nasıl bir devrim yarattığını ve bütün bu alt üst edici gelişmelerin şirketleri, markaları, medyayı, iletişimi ve pazarlamayı ne yönde dönüştürdüğünü anlatacak. Huffingtonpost geçtiğimiz Şubat ayında Amerikan Online tarafından 315 milyon dolara satın alınmıştı. Arianna Huffington, Huffington Medya Grubu’nun yöneticiliğini yapmak dışında Amerikan Online’ın tüm içerik yönetiminden de sorumlu bulunuyor.
Digital Age Dergisi tarafından düzenlenen ‘Tam Şeffaflık’ temalı konferansta Stacy Consulting Kurucu ve Sosyal Medya Stratejisti Richard Stacy, Ekşi Sözlük Kurucusu Sedat Kapanoğlu, Coca-Cola Türkiye İnteraktif Pazarlama Müdürü Yüce Zerey, Unilever Türkiye ve Ev Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun, Rabarba Yaratıcı Ortağı Oğuz Savaşan da konuşmacılar arasında yer alacak. Etkinlik kapsamında Türkiye’de son bir yılda yapılan en başarılı dijital pazarlama örneklerinin yer alacağı bir panel de gerçekleşecek.
Arianna Huffington kimdir?
2005 yılında Huffington Post isimli geniş kapsamlı bir haber sitesi kuran Arianna Huffington sürekli olarak siteye yazı gönderen sabit yazarların yanı sıra 3,000’den fazla blogger ile birlikte çalışarak içeriğin daima canlı ve taze kalmasını sağlayan bir sistem geliştirdi. Zaman içerisinde oldukça popülerleşen Huffington Post 2011’in başında aylık 26 milyon tekil trafiği ile dikkat çekti ve Huffington tüm hakları kendisine ait olan siteyi 315 milyon dolara American Online’a (AOL) sattı. Böylesi bir başarı hikayesinin arkasında yatan güçlü bir figür olarak Huffington Time dergisinin her yıl seçtiği ‘Dünyanın En Etkili 100 Kişisi’ listesinde üst sıralarda yer almayı başarıyor.
Arianna Huffington ayrıca Fast Company’nin ‘İş Dünyasındaki En Yaratıcı 100 Kişi’, Financial Times’ın ‘On Yıllık Döneme Şekil Veren 50 Kişi’, Newsweek’in ‘On Yılın En Başarılı On Düşünce Lideri’ listelerine ilk 10’a yerleşecek şekilde üst sıralardan girmeyi başarmış ve Forbes dergisi tarafından da ‘Medyadaki En Etkili Kadın’ seçilmiştir. Son kitabı Third World America: How Our Politicians Are Abandoning the Middle Class and Betraying the American Dream ile birlikte 13 kitabı bulunan Huffington tüm bunlara ek olarak Mary Matalin ile birlikte gündemin öne çıkan manşetlerini analiz ettikleri ulusal çapta yayınlanan ‘Both Sides Now’ adlı radyo programının sunuculuğunu da yapıyor.
Richard Stacy kimdir?
Richard Stacy çalışma yaşamının son 25 yılını halkla ilişkiler ve iletişim alanında, Londra, Sydney, Brüksel ve Prag’da çalışarak geçirdi. Kurumsal iletişimden kriz yönetimine ve tüketim markalarına kadar sektörün her cephesinde çalışan Stacy’nin birlikte çalıştığı isimlerden bazıları şu şekilde sıralanıyor: Avrupa Komisyonu, Avrupa Uzay Ajansı, IBM, P&G, Diageo ve Commonwealth Bank of Australia.
Strateji ve büyük resme odaklanan bir danışma işi yürütmesinden ötürü, plancı olarak betimlenmesine karşın, Stacy kendini fikir bulan yaratıcı olan biri olarak tanımlıyor. Son 6 yıldır sosyal medya dünyasının gelişimine odaklanmış durumda olan Richard Stacy, medya ve iletişimin geleceğinin bu alanda yattığına olan inancı sebebiyle, kurumlara bu alana yönelmelerinde ve hatalar yapıp paralarını kaybetmelerine engel olma konusunda yardımcı olmayı hedefliyor. Stacy hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler http://www.linkedin.com/in/richardstacy sitesini ziyaret edebilir.
Sedat Kapanoğlu kimdir?
1976’da Eskişehir’de doğan Sedat Kapanoğlu, henüz ilkokul üçüncü sınıftayken 20 GOTO 10 satırıyla biten ilk programını yazdı. 1988’de ilk bilgisayarına kavuşan Kapanoğlu, deneme yanılmayla BASIC ve Z80 assembly öğrendi. 1993 yılında liseden mezun olduktan sonra Microsoft ve PC World tarafından düzenlenen Altın Disket ’94 programlama yarışması DOS dalında birincilik kazanan Kapanoğlu, 1995’te uygulamadaki engellere rağmen HiTNeT mesaj ağı üzerinde “ortak oluşturulan veritabanı” fikrini geliştirdi. 1996’da Açıköğretim Fakültesi’ne giren Kapanoğlu, 1997’de ODTÜ Programlama Yarışması’nda 38 takım arasından tek başına üçüncü oldu.
1999’da Ekşi Sözlük’ü “çok eğlenceli olacak” vizyonu içerisinde yaklaşık bir saatte kodlayarak yayına açan Kapanoğlu, 2002 yılında “Ekşi Sözlük: Kutsal Bilgi Kaynağı” kitabını çıkarttı. 2003’te Microsoft ve DorukNet tarafından verilen ‘Altın Örümcek En İyi Kişisel Web Sitesi’ ödülünü aldı. 2004 yılında Microsoft’tan gelen teklifle Seattle’a giderek, Windows çekirdek işletim sistemi bölümünde mühendis olarak çalışmaya başladı. 2005 yılında Ekşi Sözlük adına Türk Bilişim Derneği Hizmet Ödülü aldı. 2009’da Turkishtime dergisi tarafından “En Yaratıcı 50 Türk” listesine seçildi ve aynı sene kendi projeleriyle ilgilenmek için Microsoft’tan ayrılarak Türkiye’ye döndü. 2010 yılında Ekşi Sözlük adına Türk Bilişim Derneği İçerik Yoğun ödülünü aldı.
Yeni iletişim olanaklarının ortaya çıkmasını sağlayarak son günlerde oldukça öne çıkan ve gelecekte de önemli iletişim kanallarından biri olacağını şimdiden garantileyen dijital dünyanın olanakları ile bu alanda yaratılabilecek yeni fırsatlar Digital Age Konferansı süresince tartışılıyor.